top of page

Fastelavens søndag 19. februar 💕Bak klassiske fastelavnsboller


Vi benytter oss av enhver anledning til å kose oss med deilig bakst - og Fastelavn er intet unntak! Denne oppskriften på boller er så saftig og god - og veldig enkel å lage. Bollene kan gjerne lages en stund i forveien, og fryses ned.

Hos Nille finner du alt utstyret du måtte trenge til ditt bakeprosjekt: bakeboller, sleiver, deigskrape, kjeevler, kakefat, kjølerist, grytevotter og pent servise til bollene skal nytes av store og små. Se alt bakeutstyr fra Nille her.


Oppskrift til ca 24 boller:

150 g smør, romtemperert i terninger 5 dl melk 25 g gjær en klype salt 1 dl sukker ca 900 g - 1 kg hvetemel 1 ts kardemomme

egg til pensling

Fyll: 1 pakke kremfløte Bringebær (evt. bringebærsyltetøy) Evt. sukker

Slik gjør du: 1. Bland alle ingrediensene i bakebollen (med unntak av smør) og kjør blandingen på lav til middels hastighet i ca. 10 minutter. 2. Tilsett smøret og kjør blandingen på ytterligere 10 minutter. Dekk over bakebollen med plast eller et rent kjøkkenhåndkle og sett den på et lunt sted. La deigen heve til ca dobbel størrelse. Det tar ca. en time. 3. Elt deigen over på et lett melet underlag og del i 24 emner. Form runde boller og legg på stekebrett med bakepapir. Legg et rent kjøkkenhåndkle over og sett brettene på et lunt sted til heving. 4.La bollene heve minst en halvtime, gjerne lengre om du klarer å vente. Skru ovnen på 200 grader og stek dem i 10-12 minutter på midterste rille. Avkjøles på rist. Server bollene med pisket krem og rørte bringebær. Nytes rundt kjøkkenbordet, ute rundt bålpanna eller på tur i skogen. Dersom bollene ikke skal nytes med det samme anbefaler vi å fryse de ned så snart de er avkjølte.
Comments


bottom of page