top of page

Hvordan velge riktig skolesekk?

Å få barn som begynner på skolen er et stort skritt – både for barnet og foreldrene. Velg den første skolesekken med barna, og sørg for at barnet finner sekken som passer perfekt!Det er uendelig mange sekker å velge mellom, i alle slags størrelser og farger. Det kan være forvirrende, men det er utrolig viktig å finne en sekk som passer barnet.

Vi har derfor samlet en oversikt over tingene du bør tenke over før du kjøper sekk til barnet. Sekken kommer til å bli flittig brukt, og selv for barnehagebarn og barneskoleelever er det mer enn nok å bære på for en liten kropp. Sørg for at barnet får en sekk av kvalitet, som gir riktig støtte og som du kan justere til barnet.


Dette er ting du burde sjekke:


BRYSTREIM

Har sekken brystreim som kan justeres i høyden? Juster den slik at den er på høyde med armhulen. Brystreimen forhindrer at sekken sklir av skuldrene, og er viktig for at armene skal kunne brukes fritt.


HOFTEBELTE

Det er hoftekammen som bærer mye av vekten, og det er derfor ekstra viktig at den er robust. Pass på at det er god polstring, og god lengde på polstringen. Barn er aktive, det er mye løping, hopping og leking – sørg for at det er god støtte i et skikkelig hoftebelte.


TOPPSTRAMMERE

For å forhindre at vekten i sekken gjør at du blir dradd bakover, så er det viktig å trekke sekken inn mot skulderpartiet. Toppstrammere sitter på toppen av skulderremmen, og sørger for at sekken sitter godt mot skuldrene.


RYGG

Ryggen skal gi god støtte, og følge kroppens form i størst mulig grad. Ikke velg en sekk med myk rygg.

ØVRIGE BEHOV

Utover dette så er det lurt å tenke på behovene barnet har i løpet av skolehverdagen. Det bør være en lomme innerst mot ryggen med plass til 2-3 bøker, slik at den tyngste vekten er nær ryggen. Sekken bør ha med et regntrekk, med en egen dedikert plass slik at det ikke blir rotet bort. Små barn har som regel ikke så god styr på tingene sine.

Kanskje er det turdag på skolen? Eller kanskje skal barna ha gym eller svømming? Vi anbefaler å ikke basere deg på at barnet tar med en ekstra pose eller bag. Det kan fort rotes bort/ glemmes igjen, i tillegg til at vekten blir skjevfordelt. For å unngå dette er det en god løsning å finne sekker med feste på toppen, slik at vekten blir jevnt fordelt.


Juster sekken til barnet


Beckmanns sekker er designet for at tung last skal kjennes lett å bære. For å få oppnå dette er det viktig at sekken passer til barnets størrelse, og at den festes og bæres riktig.


Med det ønsker vi alle foreldre lykke til med å finne den perfekte sekken til barnets skolestart! Du finner et stort utvalg av sekker, pennalhus, matbokser og drikkerflasker hos ARK i 1.etg hos oss. De hjelper deg gjerne med å finne riktige sekk til ditt barn.
コメント


bottom of page