top of page

Søndag 2. mars er det fastelavn og tid for fastelavnsboller og fastelavnsris❤️



Her får du servert en klassisk oppskrift på fastelavnsboller fra Rema 1000. Her snakker vi skikkelig luftig bakverk fylt med masse krem og syltetøy😋😋


Antall personer

2 voksne

2 barn

Ingredienser

Krem

1 dl

Melis, til dryss



1 ts

Vaniljesukker



0.5 l

Kremfløte



2 ss

Sukker



Hveteboller

2 stk

Egg



1 klype

Salt



1 kg

Hvetemel



150 gr

Meierismør



1 pk

Fersk gjær



2 ts

Kardemomme



175 gr

Sukker



4.5 dl

Helmelk



Til pensling

1 stk

Egg



Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Smelt smøret. Bland det tørre i en bolle eller i en eltemaskin. Varm opp melken til 37°C (fingervarmt) og bland ut gjæren. Hell det i det tørre.

  2. Trinn 2

    Bland inn egg og smeltet smør. Elt deigen godt, gjerne opp mot 7-10 minutter i eltemaskinen. Dekk til bakebollen med lokk eller en plastpose og sett den på et lunt sted. Hev til dobbel størrelse, ca. 45 minutter.

  3. Trinn 3

    Hell ut deigen og kna den på benken. Del i 2 og rull hver bit til en tykk pølse. Del rullene i biter og rull til boller. Legg deigemnene på bakeplate med bakepapir, sett brettet i en plastpose og la bollene heve på et lunt sted.

  4. Trinn 4

    Pensle med et pisket egg, melk eller en blanding. Stek på midterste spor i forvarmet stekeovn på 220°C i 10-12 minutter. Avkjøl på rist.

  5. Trinn 5

    Krem: Pisk krem, vaniljesukker og sukker til krem. Ha i sprøytepose eller bruk en skje, slikkepott og lignende.

  6. Trinn 6

    Del bollene i 2, legg i krem og legg lett på ”lokket”. Dryss på med melis – bruk en tesil eler liten sikt hvis du har.


Det er også godt med syltetøy i fastelavensbollen under kremen. Du finner alt du trenger hos Rema 1000❤️




Comments


bottom of page