top of page

Ta vare på huden din – 5 gode tips fra Apotek1
1. Bruk rens – hver dag Å rense huden er noe av det aller viktigste vi gjør. Rens fjerner smuss og talg og bidrar til at porer ikke tilstoppes, noe som er viktig for å unngå urenheter. Rens er også viktig for at de andre produktene dine skal fungere. Fjerner man ikke smuss og talg fra hudoverflaten vil serum og kremer ikke slippe like godt til, og mye av de gode innholdsstoffene vil ikke komme til sin rett. Husk derfor å rense huden morgen og kveld. Synes du det tar mye tid? Det finnes mange ulike former for rens, alt fra klassisk rensemelk og tonic, til raske og enkle ekspressrenser, til gel og mousse som er perfekt å bruke i dusjen. Finn en variant som passer din hud og din livsstil.


2. Eksfoliering gir huden glød og energi Et uvurderlig, men ofte undervurdert hudpleieprodukt, er eksfoliering (også kalt peeling). Eksfolieringer kommer i flere ulike former. Den mest tradisjonelle er kornpeelingen, som fjerner de døde hudcellene ved at man mekanisk skrubber huden med små korn. Dette er en effektiv metode og passer de fleste, men egner seg ikke hvis man har en veldig sensitiv, eller betent hud. Enzym- og fruktsyrepeeling er to andre former som fungerer veldig godt. Disse produktene er uten korn og er derfor skånsomme mot huden. Enzymene og fruktsyrene gjør at bindingene mellom hudcellene i det øverste hudlaget svekkes, og døde hudceller forsvinner. Alle variantene bidrar til å skape en jevnere hudoverflate, de får fram en friskere hudtone og mer glød, og de gjør huden ekstra mottakelige for produkter som påføres etterpå. Et stjerneprodukt for de som ønsker mer glød og liv til huden, og for de som har aktive ingredienser i kremer og serum som de vil ha maksimal effekt av. Hvor ofte du bør eksfoliere huden avhenger av behov, men fra 1-3 ganger i uken er vanlig.


3. Velg krem tilpasset din hudtype Ulik hud har behov for ulike ting. Bruker du en fuktighetskrem som ikke er tilpasset din huds behov kan man oppleve å få lite effekt av kremen, eller i verste fall, få en forverret hudtilstand. De fleste opplever for eksempel tørrhet i ansiktet, spesielt om vinteren. Det betyr ikke at du skal ha en fet krem. Veldig mange med fet eller kombinert hud mangler først og fremst fukt, ikke fett, i motsetning til en tørr hudtype, som genetisk sett har lav produksjon av talg. Velger man en fet krem kan det føre til urenheter og kviser, og huden kan fortsatt oppleves som tørr. Velg derfor en krem som er tilpasset din hud, og spør om hjelp hvis du er usikker.


4. Plei den sarte huden rundt øynene Huden rundt øynene er tynnere og skjørere enn resten av ansiktshuden. Derfor bør den også tas ekstra godt vare på. Bruker du øyesminke vil en øyesminkefjerner være en god investering. Den er ekstra varsom mot huden, og er effektiv slik at du slipper å gni for mye på huden. En øyekrem er lett i konsistensen og er utviklet for å gi intensiv pleie tilpasset huden rundt øynene. Er du opptatt av aldringstegn, er gode produkter og rutiner en god investering, da det er her linjer og rynker som regel viser seg først.


5. Ikke slurv med solbeskyttelsen Hudens beste venn er desidert solkremen. Ikke bare i sommerhalvåret, for å beskytte huden mot skader som i verste fall kan føre til hudkreft, men også som et helårsprodukt for å forhindre tidlig aldring av huden og pigmenteringer. Er du opptatt av å unngå linjer og rynker, eller er redd for å få pigmenteringer, bør solkrem være en del av din daglige rutine. Bruk gjerne en ansiktskrem med solfaktor året rundt, og bruk solkrem på dager du vet du skal være ute. UVA-strålene, som er verstingen når det kommer til aldringstegn og pigmentering, trenger også gjennom skylag og vinduer. Beskytt derfor alltid huden med solkrem hvis du ønsker å holde huden ung og spenstig.
Comments


bottom of page