top of page
Pepperkakebyen1_LR.png

PEPPERKAKEBYEN 2021 ARRANGERES PÅ XHIBITION
I BERGEN SENTRUM

Pepperkakebyen har i år 30 års jubileum – noe som skal feires med glede!
Etter mange gode år i Sentralbadet, har det vært en utfordring å finne en lokasjon.
Nå kan hele Bergen glede seg!
DSC06146Web.jpg
PKB 2020 fra Håkonshallen til Ulriken-Pepperkakebyen213-b248 300dpi.jpg

Det var et mål å kunne arrangere årets Pepperkakeby på tidligere Hans Tanks Skole i Kong Oscarsgate som Magic Norway stilte til disposisjon. Arbeidet med bruksendring av eiendommen har tatt sin tid og den vil nok ikke komme tidsnok for at Pepperkakebyen kan bli bygget i rett tid før åpning.

 

Det har derfor vært arbeidet iherdig med alternative løsninger. Magic Norway eier også kjøpesenteret Xhibition i Bergen sentrum. Mellom 2 ulike kontraktsperioder for ulike leietakere, har vi omsider klart å få frigjort et areal på hele 1.000 m2 som Magic Norway nå ønsker å stille vederlagsfritt tilgjengelig for Pepperkakebyen. Det vil for senere år kunne arbeides med eventuelt nye muligheter på Hans Tanks Skole.

Pepperkakebyen som nå er verdens største i sitt slag, har årlig opp til 100.000 besøkende i alle aldre, fra hele verden. Pepperkakebyen er blitt et nasjonalt ikon og også godt kjent i utlandet med mange tilreisende. Internasjonale reportasjer og visninger i million-opplag i sosiale medier gjør både Pepperkakebyen og Bergen enda mer verdenskjent! Sammen med andre aktiviteter i november og desember er Bergen som attraktiv «juleby» derved sikret i 2021.

  • Vi er usedvanlig glade for å kunne bidra til at Pepperkakebyen etter 30 år kan både feire sitt jubileum
    og finne sin gode plassering på Xhibition,
    sier konsernsjef Ole Warberg i Magic Norway.
     

  • Nå kan både store og små glede seg til en fin førjulstid med gode opplevelser. Og en del av opplevelsen kommer fra de mange som nå kan starte sin iherdige baking av Pepperkakehus – noe som engasjerer
    og begeistrer oss alle. 

Pepperkakebyen103.jpg

Xhibition ligger i Bergen sentrums mest sentrale knutepunkt, så årets Pepperkakeby er enkel å besøke. Rett utenfor stopper de fleste busser i sentrum og Bybanen er rett rundt hjørnet. 1.200 parkeringsplasser finner man også 300 meter unna. Store og små kan gjerne også kombinere besøket i Pepperkakebyen med å stikke innom de mange fine butikker på senteret. Et måltid kan du også få med deg på de ulike serveringsstedene

 

Arrangøren Bergen Sentrum AS tar sikte på at Pepperkakebyen 2021 skal kunne åpnes på høytidelig tradisjonelt vis lørdag 13. november. Tradisjonen tro av Bergens ordfører som for anledningen blir Pepperkakebyborgermester. Det legges opp til følgende åpningstider (kan bli justert): åpning lørdag 13. november kl. 9. Offisiell åpningsmarkering kl. 11. Siste åpningsdag 31.12. Hverdager kl. 9-21 ((også på lille julaften, på lille nyttårsaften og i romjulen). Lørdager kl. 9-20. Søndager kl. 10-19. Julaften kl. 9-13. 1. juledag lukket. 2. Juledag kl. 13-18. Nyttårsaften kl. 11-15»

Men, før åpning er det mest avgjørende for at det skal bli noe av årets Pepperkakeby at så mange som mulig kan ta imot invitasjonen om å bake og leve et eller flere kreative byggverk til

Pepperkakebyen. Alle slags pepperkakebyggverk kan leveres fra og med fredag 22. oktober til og med søndag 31. oktober, i lokalene i Xhibition alle dager mellom kl. 9 og 19. Alle som bidrar med et byggverk får gratisbillett til Pepperkakebyen.

 

Kontaktpersoner:

 

Magic Norway er konsernselskapet for en rekke selskaper innen hoteller, restauranter, kjøpesentre og eiendommer, blant annet ved hotellene Magic Hotel Xhibition, Magic Hotel Kløverhuset (som nå utvider), Magic Hotel Korskirken og Magic Hotel Solheimsviken. Spise- og utesteder: Jada Roofgarden, Villa Blanca, Kava Roofgarden, Villa Blanca, Såpas, Duggfrisk og Bergtatt. Ellers: Kløverhuset og Xhibition.

For mer informasjon:

Web: www.magicnorway.no og www.xhibition.no

 

Bergen, oktober 2021

A-Pepperkakebyen228.jpg
bottom of page